نوع
سایز
حالت
استاندارد
واحد
تاریخ
قیمت
میلگرد آجدار
14
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
16
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
18
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
20
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
22
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
25
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
28
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید
میلگرد آجدار
32
شاخه 12متری
A3
کیلوگرم
1403/02/12
تماس بگیرید

محصولات مرتبــــــــــــــط

It seems we can't find what you're looking for.

میلگرد آجدار یا ساختمانی
میلگردها از قطعات اصلی و پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی هستند که در انواع مختلفی وجود دارند و بر اساس پارامترهای مختلفی مانند جنس، استاندارد، مقاومت، روش تولید و اندازه دسته‌بندی می‌شوند. شما می‌توانید میلگردها را بر اساس شکل ظاهری‌شان در دو مدل ساده و آجدار از بازار تهیه کنید. ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا به‌ طور کامل در مورد میلگرد آجدار و ویژگی‌های آن صحبت کنیم.

میلگرد چیست؟
میلگردها، میله‌هایی به‌ صورت بلند هستند که از جنس فولاد ساخته می‌شوند و در اندازه‌های گوناگونی وجود دارند. برای این‌که مقاومت کششی پایین بتن در برابر نیروهای وارده جبران شود، از این محصولات فولادی استفاده می‌کنند. بر اساس شکل ظاهری، میلگردهای ساختمانی را در دو نوع آجدار و ساده می‌سازند و اغلب از نوع آجدار آن برای ساخت و ساز استفاده می‌کنند؛ زیرا نوع آجدار آن می‌تواند در برابر حرکت درون بتن در مقابل فشارهای ناگهانی براثر سیل، زلزله و موارد دیگر از خود مقاومت نشان دهد.
میلگرد آجدار چیست؟
میلگردها با استاندارد A2، A3 و A4 اغلب از انواع میلگردهای آجدار هستند و در انواع مختلف مارپیچ، دوکی شکل، مرکب و یکنواخت وجود دارند. تفاوت این محصولات در میزان قابلیت خم‌پذیری و درصد کربن آن‌ها است. بیشترین کاربرد میلگردهای آجدار در صنعت ساختمان‌سازی است؛ همچنین در تولید محصولات میانی مانند خاموت، سنجاقی، رکابی، زیگزاگ و عصایی نیز از آن‌ها استفاده می‌کنند.

کاربرد میلگرد آجدار
– استفاده در سازه‌های فولادی برای تقویت سازه و مقاوم‌سازی آن در برابر فشارهای ناگهانی و حوادثی مانند زلزله
– استفاده در سازه‌های بتنی مانند پل‌ها، ساختمان‌ها، برج‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس BRT
– تولید بتن مسلح
– برطرف کردن مقاومت کششی پایین بتن
– جلوگیری از تخریب کوتاه‌مدت بتن

ویژگی‌های میلگرد آجدار
از ویژگی‌های میلگرد آجدار می‌توان به قابلیت خم شدن آن تا مقدار 180 درجه اشاره کرد؛ بدون این‌که دچار شکستگی یا ترک‌خوردگی شود. ویژگی‌های ساختاری این محصول فولادی باعث می‌شود تا بتوان آن را با فلاش الکتریکی مانند جوش لب‌به‌لب یا جوش قوسی به یکدیگر جوش داد. در جاهایی از بتن که احتمال ترک‌خوردگی وجود دارد، با استفاده از میلگرد آجدار می‌توان پیوستگی بهتری را با سطح سیمان ایجاد کرد که باعث افزایش ظرفیت تاب‌آوری کل سازه می‌شود؛ در این حالت دیگر نیاز نیست تا از قلاب‌های انتهایی استفاده کرد.
با توجه به آنچه گفته شد با کمک این محصولات فولادی می‌توان هزینه‌های استحکام‌سازی سازه را تا مقدار 30 تا 40 درصد کاهش داد. اغلب اوقات از فولاد حرارت‌دیده برای ساخت میلگردهای آجدار استفاده می‌کنند و این مسئله باعث شده است که در برابر زنگ‌زدگی مقاومت خوبی را از خود نشان دهد. در این محصولات فولادی کارهایی مانند خم کردن، بازرسی و فیکس کردن به ‌راحتی انجام می‌شوند و از این جهت می‌توان هزینه‌های نیروی کار را کاهش داد. میلگردهای آجدار قابلیت بازیافت شدن را به ‌عنوان اوراق ضایعات دارند.
انواع میلگرد آجدار
میلگردهای آجدار را می‌توان بر اساس عملیات حرارتی و مواد اولیه در سه گروه زیر دسته‌بندی کرد:
– گرید A2
میلگرد آجدار با گرید A2 دارای تنش تسلیم 3000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است. دیگر مشخصات آن عبارتند از:
– با انعطاف‌پذیری 19 درصد از انواع میلگردهای نرم است.
– برای عملیات‌های ساختمانی و خاموت‌زنی به‌کاربرده می‌شود.
– تنش گسیختگی 5000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع دارد.

– گرید A3 با مشخصات زیر:
– تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع دارد.
– تنش تسلیم 4000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع دارد.
– برای سیویل صنعتی و ساختمانی استفاده می‌شود.
– عملیات جوشکاری را نمی‌توان روی آن انجام داد.

– گرید A4 با مشخصات زیر:
– دارای تنش گسیختگی 3800 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع
– دارای تنش تسلیم 2300 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع
– برای عملیات جوشکاری و آهنگری مناسب است.
– با انعطاف‌پذیری 25 درصد به‌عنوان میلگرد نرم به حساب می‌آید.
سایز میلگرد آجدار
سایز و وزن میلگردهای آجدار دارای مقادیر دقیقی هستند که تولید آن‌ها بر اساس استانداردهای جهانی انجام می‌شود. برای محاسبه سایز و وزن دقیق این محصول می‌توانید به جدول اشتال میلگرد مراجعه کنید. با این حال انواع میلگرد آجدار در دو نوع مختلف شاخه و کلاف در اندازه‌های متداول 5.5 تا 40 میلی‌متر در بازار وجود دارند.
فرایند ساخت
در تولید میلگردها اغلب از فرآیند نورد گرم استفاده می‌کنند؛ در این فرآیند شمش‌های فولادی را در کوره با حرارت 1100 درجه سانتی‌گراد به ‌صورت مذاب درمی‌آورند و آن‌ها را به کمک یک جک هیدرولیکی در ردیف‌های مشخصی به درون کوره هدایت می‌کنند تا برای عملیات نورد آماده شوند. غلتک‌هایی که درون دستگاه نورد تعبیه شده‌اند، در سه مرحله از طریق وارد کردن فشار و کشش باعث می‌شوند تا فولاد به قطر استاندارد خود برسد. بعد از اینکه نورد پایان یافت، میلگردها را به قفسه‌های نورد انتقال می‌دهند و آن‌ها را به استندهای آج زنی می‌فرستند. فولادهای A2 را در همان مرحله نورد، آج زنی می‌کنند، اما عملیات آج زنی بقیه، بعد از اینکه به دمای معمولی رسیدند، انجام می‎شود. در مرحله آخر میلگردها را به طول 12 متر برش می‌دهند و پس از بسته‌بندی، به بازار می‌فرستند.

قیمت میلگرد آجدار
در هنگام خرید میلگرد آجدار بعد از کیفیت به هزینه آن توجه می‌کنند؛ زیرا این محصول به طور گسترده در ساخت و ساز استفاده می‌شود و قیمت آن می‌تواند روی قیمت تمام‌شده سازه تأثیر بگذارد. البته در محاسبه قیمت میلگرد آجدار پارامترهای مختلفی را در نظر می‌گیرند. مهم‌ترین عامل تأثیرگذار روی قیمت آن، قیمت پایه‌ای آهن و فولاد است که یک رابطه مستقیم با این کمیت دارد. از دیگر عوامل تأثیرگذار روی قیمت میلگرد، میزان عرضه و تقاضای آن است. همچنین در کشور ما نوسانات نرخ ارز می‌تواند عامل مهم دیگری برای تغییر قیمت میلگرد آجدار باشد.
خرید میلگرد آجدار
شما در بازار می‌توانید این محصول فولادی را هم به ‌صورت شاخه‌ای و هم به ‌صورت بندل خریداری کنید. در محاسبه قیمت میلگرد آجدار از کیلوگرم و محاسبه وزن آن استفاده می‌کنند. اغلب در بازار، بندل‌های میلگرد آجدار را به‌ صورت 2 تنی عرضه می‌کنند. تعداد شاخه‌ها در هر بندل متفاوت است و این تفاوت بستگی به سایز آن‌ها دارد. دقت کنید که در هنگام خرید این محصولات، حتماً باید بر اساس نیاز خود این کار را انجام دهید و با توجه به کاربرد مدنظرتان، به سراغ گرید مناسب آن بروید.
جمع‌بندی
ما سعی کردیم تا در این مقاله به‌ طور کامل درباره میلگرد آجدار و مشخصات آن صحبت کنیم. بیشترین کاربرد این محصولات فولادی مربوط به صنعت ساختمان‌سازی می‌شود و از این رو به آن میلگرد ساختمانی نیز می‌گویند. همچنین انواع میلگردهای آجدار و گرید آن‌ها را معرفی کردیم و توضیح دادیم که از هر یک برای چه مواردی استفاده می‌کنند. شما بر اساس پروژه خود و نوع کاربرد مدنظرتان می‌توانید یکی از انواع آن را خریداری نمایید. دقت شما در حین انتخاب میلگرد آجدار و توجه به کیفیت آن می‌تواند تا حد زیادی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود. در حال حاضر کارخانه‌های ذوب‌آهن اصفهان، میلگرد بافق یزد و مجتمع فولاد خراسان میلگردهای آجدار تولید می‌کنند.