پروفیل آهنی
پروفیل آهنی یکی از ملزومات مورد نیاز صنعت ساختوساز است که مصارف مهمی در حوزه ساختمانسازی و راهسازی دارد. در واقع، پروفیلهای آهنی در اشکال و ابعاد متنوعی ساخته میشوند که هرکدام از آنها، مصارف مختص به خود را دارند. بنابراین، در زمان خرید پروفیل آهنی بایستی به ظاهر و اندازه آن توجه داشته باشید. در ادامه مطلب، قصد بررسی جامع پروفیل آهنی را داریم تا کاربران محترم به صورت کامل و تخصصی با این محصول آشنا شوند. اگر شما عزیزان هم مایل به آشنایی با انواع پروفیل آهنی و کاربردهای مختلف آن هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
پروفیل آهنی چیست؟
پروفیل آهنی، مقاطع توخالی و توپر از جنس آهن است که اغلب جهت افزایش مقاومت سازه بهکار گرفته میشود. همچنین، پروفیلهای آهنی بسیار متنوع هستند و مقاطع آهنی زیادی را شامل میشوند؛ به همین جهت، کاربردهای زیادی در بخشهای مختلف صنعت دارند. به علاوه، این پروفیل که عنصر اصلیاش آهن است در دو مدل باز و بسته تولید میشود که هریک از آنها، مشخصات فنی و عمومی مختص به خود را دارند.
انواع پروفیل آهنی ازنظر ظاهر
پروفیل آهنی یا فولادی از نظر ظاهر شامل دو مدل باز و بسته میشود که در قسمت زیر به معرفی آنها پرداختهایم:
مقاطعی که به شکل باز طراحی و ساخته شدهاند، در دسته پروفیل آهنی باز جای میگیرند. در کل، مقاطعی که به این حالت تولید شدهاند عبارتند از تیرآهن، تسمه، ناودانی، نبشی و پروفیل Z که همگی در قسمتهای مختلف ساختوساز بهکار گرفته میشوند.
پروفیل آهنی بسته همانطور که از نامش مشخص است به شکل بسته طراحی و تولید میشود. از مقاطع بسته پرمصرف در صنعت نیز میتوان به قوطی و لنگهدری اشاره کرد. این پروفیلهای بسته معمولا در ساختوساز درب و پنجره، کرکره برقی و قوطی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع پروفیل آهنی ازنظر وزن
انواع پروفیل آهنی از نظر وزن به شرح زیر است:
پروفیل آهنی سبک دارای ضخامت و وزن کمی است. این پروفیلها معمولا در پروژههای ساختمانسازی استفاده میشوند. قیمت آنها نیز طبیعتا ارزانتر از پروفیلهای سنگین است. (وزن پروفیل بر قیمت نهایی آن تاثیر قابل توجهی میگذارد.)
پروفیلهای آهنی سنگین بیش از 1.5 میلیمتر ضخامت دارند. وزن و ضخامت بالای پروفیلهای سنگین باعث افزایش مقاومت آنها در برابر فشارهای مختلف شده است. از مدلهای سنگین نیز بیشتر در پروژههای صنعتی استفاده میشود.
نحوه تولید پروفیل در کارخانه
ورق سیاه ماده اولیه ساخت پروفیل است. این ورق معمولا توسط خود تولیدکنندگان داخلی ساخته میشود؛ اما در زمان کمبود آن از تولیدکنندگان خارجی خریداری میشود. همچنین، این ورق بایستی از نظر سطح کیفی، شرایط مطلوبی داشته باشد تا خللی در روند تولید پروفیل ایجاد نکند. (اکثر پروفیلها با ورق سیاه ST37 تولید میشوند.)
در نهایت، پروفیلها با شکلدهی ورق با پروسه نورد به دست میآیند. عملیات مختلفی هم مانند خمکاری ورق جهت تغییر شکل آن به شکل دلخواه تولیدکننده و سپس، جوش دادن دو طرفه آن در کارخانجات صورت میگیرد که جزئیات انجام آنها به مدل، شکل ظاهری و ابعاد پروفیل بستگی دارد. در هر حال، تولیدکنندگان ایرانی با در اختیار داشتن تجهیزات و ماشینآلات پیشرفته موفق شدهاند، انواع پروفیل آهنی را در بالاترین سطح کیفی تولید کنند.
موارد مصرف پروفیل در صنعت
پروفیلهای آهنی کاربردهای متنوع و گستردهای در صنعت دارند که در قسمت زیر به مهمترین آنها اشاره کردهایم:
پارامترهای موثر بر قیمت پروفیل آهنی
قیمت پروفیل آهنی تحت تاثیر عوامل مختلفی تعیین میشود که از آنها میتوان به برند تولیدکننده، قیمت ورق و هزینههای صرفشده جهت تولید آن، میزان عرضه و تقاضا، نرخ دلار در بازار و تحولات سیاسی در ایران و جهان اشاره کرد. بنابراین، قیمت پروفیلهای آهنی مانند سایر مقاطع فولادی موجود در بازار به عوامل داخلی و خارجی متعددی بستگی دارد. به علاوه، مشخصات فنی پروفیل نیز اعم از سطح مقطع (دایره، مربع یا مستطیل بودن آن)، ابعاد و وزن محصول بر روند قیمتگذاریاش اثرگذار هستند. به این ترتیب، قبل از خرید پروفیل آهنی بایستی مدل سطح مقطع، طول و وزن آن را انتخاب کنید تا بتوانید قیمت آن را استعلام بگیرید.
خرید پروفیل مرغوب آهنی با قیمت مناسب
خرید پروفیل آهنی مرغوب با قیمت مناسب، خواست مشتریان ارجمند است. این ویژگیها در پروفیلهای آهنی ساخت ایران کاملا مشهود است؛ پروفیلهای تولید داخل به دلیل ساخت با ورق باکیفیت طبق استانداردهای بینالمللی از کیفیت بالایی برخوردار هستند. قیمت آنها نیز به دلیل تولید توسط نیروهای خبره ایرانی در محدوده مناسبی قرار دارد. به طور کلی، تولیدکنندگان کشور ما جزو بهترین تولیدکنندگان جهان هستند و بسیاری از محصولات فولادی تولید داخل نیز موفق شدهاند به بازار کشورهای مختلف راه یابند. از دلایل این موفقیت، میتوان به برخورداری از متریال مرغوب، ماشینآلات پیشرفته و نیروهای باتجربه و مجرب ایرانی اشاره کرد.
جمع بندی
پروفیل آهنی مقاطعی توپر یا توخالی هستند که جهت استحکام سازه بهکار گرفته میشوند. این پروفیل در اشکال، سایز و وزنهای متفاوتی ساخته میشود و هر فردی بایستی با توجه به ماهیت پروژه خود دست به انتخاب مدل و ابعاد آن بزند. به علاوه، پروفیلهای آهنی اغلب در پروژههای ساختمانسازی، پلسازی، راهسازی، ساخت وسایل ورزشی، پزشکی، آزمایشگاه و… مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که مشخص است، این پروفیلها دارای کاربردهای مهم و متنوعی در صنعت هستند؛ این مهم بودن باعث شده است که افراد مایل به خرید باکیفیتترین پروفیل آهنی برای پروژه در دست خود باشند. برای این منظور، میتوانید از پروفیلهای آهنی تولید داخل استفاده کنید. پروفیلهای ایرانی بسیار باکیفیت، درجه یک و در عین حال، قیمت مناسب هستند.
داربست بازار مرجعی کاملا تخصصی در زمینه ارائه خدمات مشاوره، تامین و تجهیز پروژه های بزرگ ساختمانی و صنعتی , داربست فلزی , فروش داربست و اجاره داربست ، متعلقات بست داربست و تجهیزات داربست , لوله داربستی در فروشگاه داربست و داربست متحرک می باشد.
با مراجعه به فروشگاه آنلاین به محصولات و خدمات مرتبط با حوزه داربست و اتصالات دسترسی خواهید داشت.