بهترین قیمت قالب بتنی
قالب بتنی به نوعی سازه یا ابزارهایی برای نگهداشتن ملاط بتن و آرماتورها در جای خود گفته میشود که معمولاً بعد از شکلگیری بتنآرمه و خشک شدن، آن را جدا میکنند. قالب را باید با توجه به مؤلفههایی مانند بزرگی پروژه، بودجه مورد نظر، مدتزمان اجرای پروژه، نوع سازه مورد نظر و… انتخاب کرد. زیرا تنها در صورت سازگاری قالب با متریال بتن و تناسب میان نوع قالب و کاربرد مورد نظر میتوانید استحکام بالا و مقاومت بتن نهایی را تضمین کنید.
یکی از راهکارهای مهندسان و معماران برای افزایش استحکام و مقاومت ساختمان، استفاده از سازههای بتنی در بخشهای مختلف شامل تیر، ستون، راهپله، فونداسیون، دیوارههای برشی، پیریزی ساختمان و… است. سازههای بتنی عمدتاً از بتنآرمه یا بتن مسلح ساخته میشوند که برای تولید آنها از ملاط بتن و میلگرد ساده یا آجدار بهره میگیرند. ملاط بتن ترکیب شن، ماسه و سیمان با آب و مادهای سیال است و هنگام استفاده در زمان اجرای پروژه دچار ریزش میشود. به همین دلیل، از قالبهای بتن برای شکلدهی به سازه بتنی و ساخت بتنآرمه استفاده میشود.
قالبهای بتن را با توجه به جنس و متریال، قابلیت جابجایی یا ثابت بودن و عناصر بتونی سازگار با آنها تقسیمبندی میکنند. هر یک از انواع قالب بتن دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که کاربردهای آن را متمایز میکند. در ادامه میتوانید با انواع مختلف قالب بتن و ویژگیهای هرکدام بیشتر آشنا شوید.
قالب بتن کاربردهای گستردهای در انواع پروژههای عمرانی در صنعت ساخت و ساز دارد؛ اما انواع مختلف قالب با توجه به ویژگیهای ساختاری خود برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی، قالبهای بتن را میتوان با توجه به سه ویژگی مهم آنها تقسیمبندی کرد:
قالبها میتوانند فلزی، چوبی، پلاستیکی یا پارچهای باشند. همچنین این قالبها میتوانند با توجه به نوع چوب، آلیاژ بهکاررفته در ساخت قالب فلزی و… دستهبندی شوند و برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار بگیرند. در اینجا به بررسی جنسهای مختلف قالب بتن میپردازیم:
قالبهای چوبی از جمله ابتداییترین انواع قالب بتن هستند که پیشتر به طور گسترده در ساختمانسازی استفاده میشدند. قالب الوار یکی از اولین و انعطافپذیرترین قالبهای مورد استفاده در ساختمانسازی است که به دلیل دسترسی راحت، ارزان و سبک بودن، امکان اجرا در اندازهها و شکلهای مختلف و امکان جابجایی راحت، هنوز هم در برخی از پروژههای ساختمانی کاربرد دارد.
متأسفانه قالبهای چوبی دوام چندان زیادی ندارند و پس از مدتی دچار پوسیدگی و تغییر شکل میشوند و کارایی خود را از دست میدهند. بنابراین، برخلاف قالبهای پلاستیکی و فلزی، امکان استفاده مکرر از آنها وجود ندارد. اگرچه امکان شکلدهی و ساخت قالب چوبی در محل اجرای پروژه و با توجه به نقشه وجود دارد؛ اما این روند زمان زیادی را صرف خود میکند و مدتزمان اجرای پروژه را افزایش میدهد. از این رو، نمیتواند یک انتخاب مناسب برای ساختمانهای بزرگ و بسیاری از پروژههای عمرانی باشد.
قالبهای فلزی با استفاده از انواع فلزات مقاوم مانند فولاد، آلومینیوم و آهن ساخته میشوند؛ اما در برخی انواع آنها از ترکیباتی مانند اکسید منیزیم نیز استفاده میشود. قالبهای فولادی را میتوان به دو دسته قالب فلزی خاص و قالب فلزی مدولار تقسیم کرد. آنها بسیار پرکاربرد و البته گران هستند و در مقایسه با قالبهای چوبی، دوام و مقاومت بیشتری در برابر پوسیدگی، زنگزدگی و خوردگی دارند. این قالبها به راحتی نصب میشوند و برای اجرا بر روی سازههای منحنی مناسب هستند. به منظور افزایش دوام قالبهای فلزی و جلوگیری از ایجاد زنگار در سطوح آن، از روکش گالوانیزه استفاده میکنند. لازم به ذکر است که رویاندود کردن سطح قالب، قیمت نهایی آن را نیز افزایش میدهد.
قالبهای فلزی همچنین میتوانند از جنس آلومینیوم و آهن باشند. آلومینیوم به دلیل سبک بودن، هزینههای حمل و نقل قالب را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که آلومینیوم در برابر رطوبت و زنگزدگی مقاوم است؛ اما استحکام کمتری نسبت به انواع فولادی دارد. همچنین استفاده از منیزیم در ساخت قالب میتواند موجب کاهش وزن آن شود.
قالب پلاستیکی از جنس نوعی پلیمر سبک و انعطافپذیر است؛ اما انعطافپذیری کمتری نسبت به قالب الوار دارد. آنها با استفاده از آب به راحتی تمیز میشوند و ارزانتر از قالبهای فلزی هستند. بنابراین، در برخی کاربردهای ویژه مانند پروژههای کوچک میتوانند جایگزین قالبهای فلزی شوند. یکی از برتریهای قالب پلاستیکی نسبت به انواع چوبی، امکان استفاده مکرر از آن در قالببندی بتن است؛ زیرا دچار خرابی و تغییر شکل نمیشود و تحت تأثیر عوامل مخرب مانند مواد خورنده قرار نمیگیرد.
قالب پارچهای یا همان قالب انعطافپذیر، ورقههایی از جنس پارچه است که وزن سبک و مقاومت بالایی دارد و میتواند سیالیت بتن را به خوبی تنظیم کند. استفاده از قالب پارچهای، یکی از راههای کاربردی برای ملاط بتن مصرفی نسبت به قالبهای دیگر است و میتواند به صرفهجویی و کاهش هزینههای پروژه کمک قابل توجهی کند.
قالب بتن را معمولاً به عنوان سازهای موقتی برای نگهداری مواد بتن معرفی میکنند؛ اما این قالب میتواند به عنوان یک تقویتکننده محوری و برشی در سازه باقی بماند و از آن در برابر آسیبهای محیطی و مواد خورنده محافظت کند. این دسته قالبها همچنین میتوانند به عایقی دائمی برای افزایش مقاومت سازه و ساختمان در برابر موجودات جونده و آتش تبدیل شوند و به ایجاد عایق حرارتی و صوتی کمک کنند.
بسیار مهم است که به تناسب میان متریال ملاط و جنس قالب توجه کرده باشید. برای مثال، برخی قالبهای چوبی دارای شکر چوب با سیمان سازگاری ندارند و برخورد آنها با ملاط بتن میتواند موجب لکهدار شدن بتن و خرابی سیمان شود.
علاوه بر نوع قالب، کیفیت و استانداردهای تولید آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین، لازم است در هنگام خرید به برند تولیدکننده توجه داشته باشید. زیرا هر تولیدکننده از استانداردهای متفاوتی در خطوط تولید خود بهره میگیرد؛ که این امر میتواند کیفیت و مشخصات محصول نهایی را تحت تأثیر قرار دهد. داربست بازار یکی از تولیدکنندگان بزرگ و مهم انواع محصولات فولادی است که بخش مهمی از میلگرد آجدار و ساده مورد نیاز برای ساخت سازههای بتنی و اجرای پروژههای عمرانی در سراسر کشور را تأمین میکند. به منظور خرید محصول فولادی مورد نظر خود میتوانید با کارشناسان واحد فروش تماس گرفته و از مشاوره رایگان این مجموعه بهرهمند شوید.
داربست بازار مرجعی کاملا تخصصی در زمینه ارائه خدمات مشاوره، تامین و تجهیز پروژه های بزرگ ساختمانی و صنعتی , داربست فلزی , فروش داربست و اجاره داربست ، متعلقات بست داربست و تجهیزات داربست , لوله داربستی در فروشگاه داربست و داربست متحرک می باشد.
با مراجعه به فروشگاه آنلاین به محصولات و خدمات مرتبط با حوزه داربست و اتصالات دسترسی خواهید داشت.