هر آنچه درباره پروفیل ‌های آلومینیومی باید بدانید

برای تولید پروفیل از آلیاژهای مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از آن‌ها، آلومینیوم است. این آلیاژ به دلیل مقاومت بالا، انعطاف‌پذیری مطلوب و وزن پایین، مورد توجه تولیدکنندگان پروفیل قرار گرفته است و به همین جهت، بسیاری از پروفیل‌های موجود در بازار از نوع پروفیل آلومینیومی هستند. به ‌طور کلی، آلومینیوم و فولاد از محبوب‌ترین فلزات موجود در صنایع محسوب می‌شوند که مانند لوله های داربستی کاربردهای گسترده‌ای در ساخت‌ و سازهای ساختمانی و صنعتی دارند. در ادامه این مطلب، هر آنچه باید درباره پروفیل ‌های آلومینیومی بدانید را شرح داده‌ایم. با ما همراه باشید.

داربست بازار مرجع آنلاین فروش داربست، لوله داربست دست دوم و بست داربستی در ایران.

پروفیل آلومینیومی چیست؟

پروفیل آلومینیومی به مقاطعی ثابت و بلند با سطح معین گفته می‌شود. وجود آلومینیوم در ساختار این پروفیل باعث مقاومت عالی آن در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی شده است. برای تولید پروفیل آلومینیومی، نخست ماده اولیه آن را موسوم به بیلت آلومینیومی در درجه حرارتی مناسب و فشار قرار می‌دهند و سپس، آن را از بین قالب‌های مخصوص به حرکت درمی‌آورند. در نتیجه، شکل بیلت تغییر می‌کند و به پروفیل آلومینیومی تبدیل می‌شود. به ‌طور کلی، پروفیل‌های آلومینیومی جزو مقاطع زیبا و مقاوم ساختمانی و صنعتی هستند.

مشخصات پروفیل آلومینیومی

فلز آلومینیوم دارای مشخصات ویژه‌ و مخصوصی است که محصولات آن مانند پروفیل آلومینیومی نیز این ویژگی‌ها را دارند. در قسمت زیر به مهم‌ترین مشخصات پروفیل آلومینیومی اشاره کرده‌ایم:

  • چگالی کم
  • مقاومت بالا
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • قابلیت شکل‌پذیری
  • خاصیت تبادل دمایی
  • قیمت مقرون به صرفه
  • برخورداری از ساختار نرم و سبک

 

 

 

انواع پروفیل آلومینیومی

پروفیل آلومینیومی از نظر اندازه، ضخامت و سطح مقطع، انواع مختلفی دارد. این محصول، از لحاظ کاربرد نیز در دو مدل ساختمانی و صنعتی تولید می‌شود که هر یک از آن‌ها با توجه به مشخصات خود در یک حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از پروفیل‌های آلومینیومی معروف و پرفروش بازار، پروفیل آلومینیومی بریک و پنجره است. این پروفیل در 3 مدل ساده، ترمال سبک و چوب آلومینیومی تولید و عرضه می‌شود. در قسمت زیر، این 3 نوع پروفیل آلومینیومی درب و پنجره را شرح داده‌ایم:

  • درب و پنجره آلومینیومی ساده

درب و پنجره آلومینیومی ساده تحت دو مدل پروفیل ST و پروفیل Coronet ساخته می‌شود. این دو مدل در هندسه سطح مقطعشان، تفاوت دارند. در کل، مزایای مدل ST از Coronet بیشتر است؛ به همین خاطر، اغلب درب و پنجره‌های آلومینیومی جدید توسط پروفیل ST ایجاد می‌شوند. درب و پنجره‌های ST دارای یراق‌آلات باکیفیت‌تری هستند و دوام بالاتری هم دارند.

  • درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک

یکی از مشکلات درب و پنجره آلومینیومی، عایق نبودن در برابر حرارت است. تولیدکنندگان حرفه‌ای برای رفع این مشکل، از پروفیل آلومینیومی ترمال بریک استفاده می‌کنند. این پروفیل دارای تسمه‌ای از جنس پلی‌آمید است که توانایی تحمل حرارت تا 220 درجه سانتی‌گراد را دارد. همچنین، توانایی آن در برابر برودت هوا حدود 50 درجه سانتی‌گراد است. در پنجره‌های ساخته‌شده با پروفیل ترمال بریک، لایه خارجی چارچوب و لنگه، از لایه داخلی آن جدا می‌شود. به ‌طور کلی، درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک، عایق مناسبی است که خود را با انواع وضعیت جوی وفق می‌دهد.

  • درب و پنجره چوب آلومینیومی

درب و پنجره چوب آلومینیومی با پروفیل ترکیبی ساخته می‌شود. قسمت داخلی آن از جنس چوب و قسمت خارجی از جنس آلومینیوم است. دو سمت پنجره نیز به شکل خاصی به یکدیگر وصل شده‌اند. به این ترتیب، مقاومت بالای آلومینیوم در کنار عایق بودن چوب باعث شکل‌گیری یک ترکیب قوی شده است. درب و پنجره چوب آلومینیومی جزو محصولات لوکس و پرکاربرد ساختمان‌سازی به حساب می‌آید.

 

 

 

کاربردهای پروفیل آلومینیومی

پروفیل ‌های آلومینیومی دارای کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف است که در قسمت زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • استفاده در صنایع برقی
  • استفاده در صنایع متالوژی
  • ساخت ماشین‌آلات صنعتی
  • تولید تجهیزات پزشکی و صنعتی
  • استفاده در ساخت لوازم بسته‌بندی مانند قوطی
  • استفاده در ساختمان‌سازی و تولید قاب درب و پنجره

خرید پروفیل ‌های آلومینیومی با قیمت مناسب

خرید پروفیل آلومینیومی با قیمت مناسب، تأثیر زیادی بر قیمت کل پروژه می‌گذارد. برای انجام چنین خریدی بایستی به تولیدکننده و تأمین‌کننده اصلی محصول مراجعه کنید. ضمن اینکه در زمان خرید پروفیل آلومینیومی باید به مواردی نظیر ابعاد، ضخامت و حجم مورد نیاز خود توجه داشته باشید. ضمناً، با توجه به نوع پروژه خود، دست به انتخاب پروفیل آلومینیومی بزنید.

به فروشنده بگویید که پروفیل آلومینیومی را برای چه مصارفی می‌خواهید. این محصول قرار است در مصارف صنعتی یا ساختمانی به کار گرفته شود یا آن را جهت استفاده در درب و پنجره خریداری می‌کنید. باید تمام این اطلاعات را در اختیار فروشنده قرار دهید تا بهتر بتواند شما را راهنمایی کند. توجه داشته باشید که سطح کیفی پروفیل‌های آلومینیومی با یکدیگر تفاوت دارد. برای مثال، کیفیت مدل صنعتی از دیگر مدل‌ها پایین‌تر است و نباید آن را در پروژه‌های مهم ساختمانی به کار برد.

جمع بندی

پروفیل آلومینیومی به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، انعطاف‌پذیری عالی و شکل‌پذیر بودن و همین‌طور، قیمت مناسب، به یکی از پرکاربردترین پروفیل‌های جهان تبدیل شده است. مصارف این پروفیل نیز روزبه‌روز در حال افزایش است و امروزه شاهد استفاده گسترده از آن در صنایع مختلف هستیم. از صنایعی که به پروفیل آلومینیومی نیاز دارند می‌توان به صنعت ساختمان‌سازی، خودروسازی، برق، پزشکی و… اشاره کرد. بنابراین، همان‌طور که مشخص است، صنایع مهم کشور از این محصول در خطوط تولید و کار خود استفاده می‌کنند.